Početna Gradske teme “Krov nad glavom” poziva sugrađane da spreče iseljenje porodice Tatari u ponedeljak...

“Krov nad glavom” poziva sugrađane da spreče iseljenje porodice Tatari u ponedeljak u Veterniku

0

Porodici Tatari preti rušenje kuće i iseljenje u ponedeljak, 26. oktobra u 10 časova.

Združena akcija “Krov nad glavom Novi Sad” poziva sve solidarne ljude da dođu u Veternik u ulicu Novosadski put broj 77 kako bi pomogli ovoj porodici da odbrane svoj jedini dom.

– Pet domaćinstava porodice Tatari živi na placu koji su kupili pre više od četiri decenije, a problemi počinju 1993. godine kada Vodoprivredno društvo Šajkaška pokreće spor na Osnovnom sudu protiv Tefeka Tatarija, koji on gubi. Jedan od službenika Šajkaške početkom 2000. godine nezakonito je preparcelisao plac na kojem porodica Tatari živi, upisao ga u katastar i postao vlasnik – objašnjavaju iz “Krova nad glavom” i dodaju:

– Njegovi naslednici tuže porodicu Tatari 2013. godine, koja opet gubi spor i pokreće se postupak izvršenja. Viši sud je 2018. godine naložio Osnovnom sudu da obavi dopunu spisa predmeta povodom izjavljene žalbe izvršnog poverioca jer je više stranica nedostajalo i to upravo onih stranica koje su išle u korist porodice Tatari. Od tada pa do danas Osnovni sud nije izvršio dopunu spisa.

Dok porodica Tatari čeka pravdu na sudu koji više od četiri decenije ne može da reši ovaj problem, javni izvršitelj Milan Uzelac, protiv kojeg je podneta krivična prijava da je primio mito, izbacuje porodicu Tatari na ulicu.

Iz ZA “Krov nad glavom” apeluju na građane da ne dozvole da porodica Tatari izgubi jedini dom i da im se pridruže u ponedeljak u ulici Novosadski put br. 77.

Izvor: NSU
Foto: Promo