Početna Gradske teme Sindikat novosadske Hitne pomoći: Novčana pomoć se isplaćuje selektivno

Sindikat novosadske Hitne pomoći: Novčana pomoć se isplaćuje selektivno

0

Sindikalna organizacija Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu upozorila je da se novčana pomoć namenjena zdravstvenim radnicima, koji su radili sa pacijentima inficiranim novim korona virusom, u toj ustanovi selektivno isplaćuje.

Kako javlja N1, zbog velikog broja zaposlenih, koji su se u vezi sa tim pitanjem obratili Odboru sindikata, direktoru Zavoda Bogdanu Živanoviću uputili su nekoliko konkretnih zahteva, uz napomenu da odgovor očekuju najkasnije u ponedeljak u podne.

U dopisu koji je potpisao predsednik Odbora sindikata Timošenko Grković, navodi se zahtev da se odmah obustavi selektivna isplata novčane pomoći zaposlenima, da se utvrde kriterijumi za dalje isplate, da novim planom raspodele budu obuhvaćeni svi zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć, koji su na posredan ili neposredan način bili uključeni u rad sa obolelima od Kovida-19.

Od direktora traže i da im u najkraćem roku dostavi odluku kojom su se potraživala sredstva za isplatu novčane pomoći zaposlenima, te da se utvrdi odgovornost i ispravnost kriterijuma, odnosno nosilaca funkcija koji su odlučivali o donošenju algoritma po kom je napravljen selektivan spisak.

Sredinom oktobra Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije saopštio je da je, nakon višemesečnih pregovora sa Ministarstvom zdravlja, usvojen zahtev da se novčano nagrade svi zaposleni koji su radili sa pacijentima obolelim od Kovida-19.

Prema dokumentima koje su zaposleni dostavili Televiziji N1, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad je za tu namenu RFZO isplatio preko 9.650.000 dinara.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay