Početna Gradske teme Lansirana aplikacija za slanje apela Gradu o Telepskom parku: “Cilj je da...

Lansirana aplikacija za slanje apela Gradu o Telepskom parku: “Cilj je da ih preplavimo mejlovima”

0

Inicijative “Kreni – promeni” i “Sačuvajmo zelene površine – Telep” lansirale su aplikaciju za brže slanje zahteva nadležnim organima da se sačuva zelena površina na Telepu.

Aplikacija je novi pokušaj građanskih inicijativa da skrenu pažnju gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, kao i svim nadležnim službama, da se oštro protive stambenoj izgradnji na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice.

Na ovoj lokaciji Grad Novi Sad je omogućio stambenu izgradnju u visinu do čak 12 spratova, uprkos naporima stanara ovog dela Telepa da se postojeća zelena površina uredi u gradski park.

“Cilj nam je da ih preplavimo imejlovima kako bi odgovorni čuli glas građana i da im pošaljemo jasnu poruku da ne damo Telepski park! Možda nas ne čuju kada im se obraćamo pojedinačno, ali zato sada svi zajedno kada pošaljemo hiljade poruka niko više neće moći da kaže da nije upoznat sa našim zahtevom ili da nastavi da ga ignoriše”, navode u novosadskom ogranku “Kreni – promeni”.

Predstavnici inicijative “Sačuvajmo zelene površine – Telep” imali su sastanak sa nadležnima pre više od mesec dana, ali do danas nisu dobili odgovor ni na jedno svoje pitanje.

“Iz tog razloga smo prošle subote organizovali ‘Koncert spasa’ gde se okupilo više stotina građana da iskažu podršku borbi za očuvanje parka na Telepu. Poziv na koncert bio je upućen i predstavnicima gradske vlasti, međutim niko od njih nije se pojavio”, navode građani.

Prethodno su građani uspeli da utiču na gradsku vlast da odustane od namere da na ovoj lokaciji bude vatrogasna stanica, odnosno regionalni centar za vanredne situacije. Iako su mislili da su se izborili za zelenu površinu, ipak su gradski urbanisti imali drugačije namere.

“Postavljamo pitanje: Zašto? Šta se desilo da prodaju poslednju zelenu površinu na Telepu i da preinače ranije donesenu odluku? Postoje brojni slučajevi, kao što je bila inicijativa ‘Sačuvajmo naš parkić’ u Beogradu kada je Grad dao investitoru zamensko zemljište. Zahtevamo od našeg Grada da nađe valjano rešenje. Gradsku vlast plaćamo mi i zato crpimo pravo da im se direktno obratimo, te da ih podsetimo da su tu da služe javnom interesu, stoga pozivamo Novosađane da putem naše aplikacije slanjem poruke, podrže borbu za Telepski park”, navodi se u saopštenju “Kreni – promeni”.

Aplikacija je dostupna ovde.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs