Početna Sport Hokej na ledu: Borba Davida i Golijata

Hokej na ledu: Borba Davida i Golijata

0

U prvoj utakmici plej-ofa Prvenstva Srbije u hokeju na ledu “Crvena zvezda” je bila uspešnija od novosadske “Vojvodine” i pobedom 5:3 povela u finalnoj seriji sa 1:0.

Branioci šampionske titule iz prethodne sezone, hokejaši “Vojvodine”, pokušaće danas, 29. marta, da u novosadskom SPENS-u uzvrate istom merom i obezbede majstoricu koja bi se u subotu igrala u Beogradu.

Beograđani su poluprofesionalci, imaju određene klupske finansije, a uz to su angažovali i trojicu igrača iz Rusije, dok su prvotimci Vojvodine zaposleni u različitim novosadskim firmama, ali bez obzira na to veoma profesionalno se odnose prema svojim klupskim obavezama i maksimalno se zalažu za što bolje rezultate.

“Ono što je odlučilo prvu utakmicu je to što smo primili gol u prvom minutu pa smo tokom celog sustreta bili u rezultatskom deficitu. U revanšu na našem ledu daćemo sve od sebe da izborimo majstoricu i da odemo u subotu ponovo u Beograd. Siguran sam da će u revanšu u Novom Sadu biti odlična utakmica i pozvao bih gledaoce da nam maksimalno pomognu”, kaže strateg Novosađana Vladan Drozdik.

Revanš susret finala plej-ofa Prvenstva Srbije za hokejaša između novosadske “Vojvodine” i beogradske “Crvene zvezde” zakazan je za večeras, u Ledenoj dvorani SPENS-a od 20 časova.

Izvor: RTV.rs/Ljubenko Zvizdić
Foto: Hokejaški klub Vojvodina/Arhiva kluba