Početna Gradske teme Lovci i policija u pripravnosti zbog divljih svinja i lisica na ulicama...

Lovci i policija u pripravnosti zbog divljih svinja i lisica na ulicama Novog Sada

0

Predstavnici republičke, pokrajinske i gradske vlasti najavili su mere povodom pojave divljih svinja i lisica na ulicama Novog Sada.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu “dao je saglasnost za preduzimanje adekvatnih mera, u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu”, a lovačka udruženja su “spremna i maksimalno će se uključiti u sprovođenje akcije”.

Policija će sva obaveštenja o prisustvu divljih životinja u gradu odmah prosleđivati nadležnim organima, pre svega šumarsko-lovnoj inspekciji i odmah na prijavljenu lokaciju uputiti patrole.

Šumarsko-lovni inspektori, u saradnji sa lovačkim udruženjima, sprovode pretragu terena sa kojeg, na osnovu procene, u grad dolaze divlje životinje, piše u saopštenju.

Dodaje se da će svi radnici Gradske uprave za inspekcijske poslove biti “uključeni u praćenje, alarmiranje i obaveštavanje u okviru ove akcije, uz sprovođenje neophodnih mera bezbednosti”.

Podsećamo da su na Limanu nekoliko puta viđene divlje svinje – jedna je pre nekoliko dana pojurila mladića na ulici, a ima i prijava ulaska lisica u grad.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay