Početna Gradske teme Matijevići kupili zemljište za soliter na Novom naselju, plac platili više od...

Matijevići kupili zemljište za soliter na Novom naselju, plac platili više od pola milijarde dinara

0

Poslovno-stambeni kompleks solitera nedaleko od ugla Bulevara Evrope i Bulevara vojvode Stepe gradiće kompanija u vlasništvu porodice Matijević.

Mada Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) nije rekla ko su kupci ove gradske parcele, podaci iz katastra pokazuju da je novi vlasnik “MAT-Real inženjering“.

Ova firma je osnovana 20. jula ove godine, odnosno u vreme kada je Gradsko veće odobrilo, a potom i UGZI raspisao oglas za prodaju placa.

Iz registracionih podatka se vidi da je “MAT-Real inženjering” osnovalo preduzeće “MAT-Real estate” koje je u vlasništvu porodice Matijević i istoimene kompanije, a osnovna uloga joj je upravljanje nekretninama pomenute kompanije.

Kompanija Matijević je 22. septembra dala 541,2 miliona dinara za parcelu od 3.270 kvadratnih metara. Ovaj prostor je trenutno zelena površina i nalazi se između nekadašnje pruge i stambenog kompleksa “Park novi”, koji se trenutno gradi. Zemljište je i danas upisano u katastar kao njiva prve klase.

Na ovom prostoru novi vlasnik može da sagradi stambeno-poslovni kompleks i to objekte u visini od šest do 12 spratova, dok je visinski reper soliter od 18 do 20 spratova, neposredno uz sam kružni tok, što je i predviđeno urbanističkim planovima.

Urbanistički planovi predviđaju zauzetost parcele od 40 odsto, kao i podzemne etaže, koje će se verovatno koristiti kao parking. Nova zgrada može da ima ukupnu površinu veću od 16.000 kvadratnih metara, odnosno nešto više od 1.000 kvadrata po spratu, ukoliko se bude gradilo do maksimalno dozvoljene visine i zauzetosti. Za ovaj budući kompleks obavezna je izrada urbanističkog plana.

Kažimo i da je 021.rs saznao ko su kupci parcele u Ulici Polgar Andraša, od 656 kvadratnih metara, uz samu ogradu OŠ “Nikola Tesla”, čija je početna cena bila 43,7 miliona dinara, kao i zemljišta u Ulici Kosančić Ivana 13, čija je početna cena bila 141,4 milion dinara i za koju UGZI nije isto hteo da kaže ko je licitirao.

Prva parcela je prodata za 56,5 milion dinara građevinskoj firmi “Karin invest”, što je više od početne cene, a druga po početnoj ceni preduzeću “ТG КОМЕRС-98” koja se isto bavi gradnjom.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay