Početna Gradske teme Mirović: Oko 13 miliona dinara za pomoć izbeglim i raseljenim

Mirović: Oko 13 miliona dinara za pomoć izbeglim i raseljenim

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 64 ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica, u vrednosti od 12,8 miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada.

Kako se navodi, pomoć u vidu alata, opreme i mehanizacije za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti, obuhvatio je porodice iz šest lokalnih samouprava – Novog Sada, Novog Bečeja, Sombora, Subotice, Zrenjanina i Šida.

Mirović je rekao da je cilj da se porodicama pomogne da nabave opremu i mašine koje će im omogućiti da se, u okviru onoga čime se bave, ekonomski osnaže i ojačaju.

On je poručio porodicama koje su izbegle sa svojih ognjišta i novi dom našle u Srbiji i AP Vojvodini, da računaju i ubuduće na podršku i dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da povećava sredstva za programe i konkurse koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Nastavićemo da pomažemo ne samo ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih i njihovu integraciju, nego i opstanak našeg naroda u zemljama u regionu – naglasio je predsednik Mirović.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pokrajinska vlada