Početna Gradske teme Na Čeneju počela gradnja kanalizacije

Na Čeneju počela gradnja kanalizacije

0

Svi stanovnici ulice Marka Peričina Kamenjara na Čeneju dobiće kanalizaciju do početka leta. Septičke jame biće zamenjena savremenom kanalizacionom mrežom dugom 300 metara na koju će se priključiti sve kuće. Izgradnja kanalizacije finansira se iz budžeta grada Novog Sada sa 3.550.494 dinara.

Za nas na Čeneju ovo je vrlo važna investicija, na više načina. Pored direktnog unapređenja kvaliteta života svakog od nas, ova investicija je važna i sa ekološkog aspekta. Mi Čenejci, ponikli smo i okruženi oranicama i svesni smo važnosti zaštite životne sredine – rekla je predsednica Mesne zajednice Čenej Olja Stameski.

U pitanju je nastavak gradnje kanalizacione mreže za celo naselje, duge 13 kilometara koju je u leto 2019. godine najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsećamo da je Vučević tada kazao da je kanalizacija pitanje koje na Čeneju decenijama nije rešavano.

Novi Sad će za dve, tri godine, biti lider po pokrivenosti kanalizacionom mrežom. Kad završimo Rumenku, krenemo Kisač i Čenej, projektujemo Popovicu i druge delove Petrovaradina, podno Fruške gore, mi ćemo biti ubedljivo najveći lideri u Srbiji po pokrivenosti kanalizacinom mrežom i bićmo u rangu sa gradovima srednje Evrope i moći ćemo da se takmičimo sa Ljubljanom i Slovenijom, ako to uradimo u naredne dve, tri godine – rekao je svojevremeno Vučević Čenejcima, nakon obilaska završetka radova na asfaltiranju Ratarske ulice, duge 600 metara, u šta je uloženo 50 miliona iz budžeta grada.

Stanovnik ulice Marka Peričina Gordana Kovačević kaže da je prethodnih nekoliko godina u Čeneju o trošku grada izgrađeno više od kilometar novih ulica, a postavljeno je više od 50 stubova ulične rasvete u naselju.

Grad je uložio više od 100 miliona u poslednjih 4,5 godine. Kad završe izgradnju cele trase kanalizacije, Čenej će biti prava evropska mesna zajednica – ističe Kovačevićeva.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay