Početna Gradske teme Nadvožnjak u Petrovaradinu bez ograde i otpadaju delovi betona, sledi hitna sanacija

Nadvožnjak u Petrovaradinu bez ograde i otpadaju delovi betona, sledi hitna sanacija

0

Nadležne službe će reagovati kako bi se obezbedio nadvožnjak u Ulici Račkog u Petrovaradinu i sanirala eventualna oštećenja koja mogu da ugroze odvijanje saobraćaja i prolaznike.

Grad i drugi državni organi reagovali su nakon što su im se stanovnici Petrovaradina obratili za pomoć.

Meštani Petrovaradina su naveli da od nedavno nedostaje deo ograde na zatvorenom železničkom nadvožnjaku, kao i da se sve češće viđaju ne samo pukotine, nego i komadi betona koji otpadaju sa nadvožnjaka.

Novinarska ekipa se uverila na licu mesta da postoje određena oštećenja ograde na nadvožnjaku, kao i razne naprsline i rupe na betonskoj konstrukciji za koje se ne može sa sigurnošću reći od kada su, dok okolo ima brojnih komada betona, kamena i kaldrme.

Ovaj nadvožnjak je deo nekadašnje pruge Petrovaradin – Beočin koja je zatvorena pre dosta godina i već duže vreme se planira da bude deo biciklističke zelene trase između ova dva naselja. U toku je izrada urbanističkih planova i tek treba da uslede radovi kojima će se i ovaj nadvožnjak potpuno urediti.

Kako navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), već su preduzimani radovi da se nadvožnjak obezbedi za sigurnije odvijanje saobraćaja i prolazak pešaka i biciklista.

U ovoj upravi kažu da su prošle godine preduzete aktivnosti na obezbeđenju gornje strane nadvožnjaka, pri čemu je sa obe strane postavljena ograda i poprečne zapreke, kao i saobraćajna signalizacija kojom je regulisana zabrana prolaska.

Navode i da je sada obilaskom lokacije ustanovljeno da je nestao središnji deo ograde, kao i saobraćajna signalizacija kojom se reguliše zabrana kretanja preko nadvožnjaka.

“Na osnovu konstatovanog stanja na terenu, urgentno će se reagovati i u što kraćem vremenskom roku izvesti radovi na postavljanju nedostajućeg dela ograde i saobraćajne signalizacije na predmetnoj lokaciji sa gornje strane objekta”, navode u UGZI-ju.

Iz Gradske kuće su rekli i da je Uprava za inspekcijske poslove obavestila pokrajinskog Inspektora železničkog saobraćaja koji će, u okviru inspekcijskog nadzora, izvršiti procenu stanja samog nadvožnjaka i, u skladu sa konstatovanim, naložiti eventualne mere za sanaciju objekta, a kako ne bi bilo ugroženo odvijanje saobraćaja.

Takođe, novosadska uprava navodi i da je UGZI kontaktirao i JP “Putevi Srbije”, koje će preduzeti mere iz svoje nadležnosti, a vezano za saobraćajnu signalizaciju na državnom putu u Ulici Račkog.

Izvor: 021.rs/Žarko Bogosavljević
Foto: 021.rs