Početna Gradske teme “Najlepša bašta Novog Sada“: Upravnik zgrade i stanari u zajedničkoj akciji kreativnog...

“Najlepša bašta Novog Sada“: Upravnik zgrade i stanari u zajedničkoj akciji kreativnog uređenja dvorišta

0

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications po treći put organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Danas vam predstavljamo baštu ispred ulaza u zgradu u Šekspirovoj 11. Stanari ove zgrade svoj uređen ulaz sa ponosom predstavljaju, upravo zbog toga što su sve uredili sami, uz minimalni budžet, a u negovanje vrta ulažu mnogo truda i ljubavi. Bašticu su oivičili starim ciglama i sami dizajnirali i sadili cveće. Svako je imao po neki udeo. U delu ispred zgrade gde je ćup, kamenčiće su doneli sami. Kako kažu, nalaze se tu i prelepe hortenzije, ali one još uvek nisu procvetale, pa se na slikama na vide. Desno i levo od luka zasadili su ruže i planiraju da ih navedu da se penju na luk i da imaju romantičan ulaz u dvoriše. Žardinjere je upravnik zgrade napravio sam, svojim rukama i maštom, a dobre komšinice su dale po koju biljku. Stanari zgrade poručuju da na ovaj način pokazuju da za lepotu ne treba previše novca, već samo mnogo volje i ljubavi.

Svi sugrađani koji su želeli da predstave svoju baštu, to su mogli da učine od 15. aprila do 15. juna 2021. U narednim danima predstavićemo vam i sve preostale pristigle prijave, dok vredni žiri, koji će, kao i svake prethodne godine, čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledaju sve pristigle prijave i glasaju za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje vredna nagrada, putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Foto: Privatna arhiva