Početna Najlepši maturski tablo Novog Sada Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Stolar – Tapetar D III-2

Najlepši maturski tablo Novog Sada 2020/2021: Stolar – Tapetar D III-2

0

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Već treću godinu zaredom Color Media Communications i portal nshronika.rs organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde možete glasati za vaše favorite, a sve pristigle tabloe predstavićemo ponaosob i na našem portalu.

Danas vam predstavljamo tablo maturanata Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”, odeljenje Stolar – Tapetar D III-2.

Tehnička škola “Mileva Marić Ajnštajn” najveća srednja škola u Srbiji, osnovana 1882. godine kreira obrazovni proces i život u školi tako da se razviju stvaralački i radni potencijali svih učenika i zaposlenih. Učenici ove škole teže ka usvajanju preduzetničkih kompetencija i principa celoživotnog učenja kako bi kroz zanimljivu nastavu postigli održivost u društvenom okruženju.

Učenici ovog smera tokom školovanja uče kako se ugrađuje, montira i popravlja stolarija poput nameštaja, vrata, prozora, baštenske ograde i slično. Služe se skicama i raznim analizama kako bi odredili što praktičniju i isplativiju proizvodnju drvenarije. U svom radu koriste alatie za obradu drveta kao što su bušilice, brusilice, stege, testere, duborezi itd. Poželjno je da osoba koja se bavi stolarijom ima određenu dozu kreativnosti i smisao za oživljavanje starog nameštaja. Takođe, oni se obučavaju i za tapaciranje tj. presvlačenje svih vrsta nameštaja po meri. Modernizuju stari nameštaj nakon što odaberu i iskroje tkaninu, zatim postavljaju opruge na drvene delove nameštaja, sunđere, vunu, sintetičke materijale i dekorišu nameštaj ukrasnim tkaninama, skajem ili kožom.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasaće i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade:

1. mesto: Ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i turom po gradu,
2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta (31.08.).

Pošaljite nam vaš maturski tablo i osvojite vredne nagrade!