Početna Gradske teme Nakon neuspelog tendera poskupela vrednost nadzora gradnje javnih garaža u Novom Sadu

Nakon neuspelog tendera poskupela vrednost nadzora gradnje javnih garaža u Novom Sadu

0

Nakon neuspelog tendera za nadzornika gradnje četiri javne garaže u centru Novog Sada, Grad je za ovu uslugu namenio dodatnih 67 miliona dinara.

Prvenstvena vrednost javne nabavke iznosila je 57,6 miliona dinara bez PDV-a, a ista nije uspela zbog niza nepravilnosti u dokumentaciji koje su firme dostavile.

Tom prilikom je, u julu ove godine, Komisija Uprave za građevinsko zemljište i investicije odlučila da obustavi tender kada su propusti u dokumentaciji primećeni kod grupe ponuđača koje su činili “Balkans security services” i “Securiton” iz Beograda, kao i “Adomne” i “Brkanlić inženjering” iz Novog Sada.

One su dostavile ponudu u vrednosti od 52 miliona dinara, bez PDV-a, ali su tom prilikom dostavljene reference za stambeno-poslovne komplekse, a ne garaže.

Nedostajao im je i dovoljan broj referenci, koje su bile neispravne, a propustili su da dostave reference za projektante za objekte javne namene.

Nova javna nabavka koju je pokrenula Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije znatno je poskupela, te je nova procenjena vrednost stručnog nadzora 125 miliona dinara bez PDV-a.

Javne garaže planirane su u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, kao i na Trgu republike.

Stručni nadzor za izgradnju javne garaže na Trgu republike biće najskuplji, a procenjena vrednost je 48,5 miliona dinara.

Cena stručnog nadzora garaže u Modene iznosiće 31,6 miliona dinara, garaže na uglu Uspenske i Šafarikove 23,7 miliona, dok je procenjena vrednost nadzora izgradnje garaže kod Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine 21,2 miliona dinara bez PDV-a.

Novi Sad traži nadzornika koji će raditi na koordinaciji i posredovanju između Grada i koncesionara, što je austrijski “Best in Parking – holding” i novosadska “Inobačka”, odnosno preduzeće pod imenom “Javne garaže” u kojem je austrijski partner vlasnik 65, a srpski 35 odsto.

Podsetimo, Novi Sad je prošle godine potpisao ugovor o koncesiji na 40 godina, uz tri godine perioda za projektovanje i gradnju, za četiri javne garaže i sada uveliko traju pripreme za njihovu izgradnju.

Ranije je bilo najavljeno da će prvi radovi krenuti u prvih šest meseci 2022. godine u pešačkoj zoni u Ulici Modene.

Ponuđači svoje ponude mogu dostaviti do 10. januara naredne godine.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay