Početna Gradske teme Udruženje penzionera Novog Sada podelilo 254 paketa pomoći

Udruženje penzionera Novog Sada podelilo 254 paketa pomoći

0

Udruženje penzionera Novog Sada podelilo je 254 paketa pomoći onima, čije su penzije manje od 16 hiljada dinara. U paketima su sredstva za higijenu i osnovne životne namirnice. Republički PIO fond je za tu namenu izdvojio više od milion i 200 hiljada dinara.

Penzionerka Jovana Vrećo jedna je od mnogih, koja je dobila paket pomoći. Kaže, živi sama od male penzije, nije joj lako, ali se snalazi.

“Znači mi dosta, ali ne pamtim kad sam ga dobila. Čula sam da dele, to mi je žena rekla. Onda sam došla i upisala se i sad sam došla tu da uzmem. Ako ga dobijem, a ne pamtim kad sam ga dobila, hvala puno”, kaže penzionerka Jovana Vrećo.

Penzionerima sa malim primanjima podeljeno je 254 paketa sa osnovnim životnim namirnicama, za šta je republički PIO fond izdvojio više od milion i 200 hiljada dinara.

“Znate kakav je njihov budžet. Te zimnica, pa ogrev treba da se pripremi, slave idu i ovo im mnogo znači. Pomoć, da popune taj kućni budžet sa ovim proizvodima to jest sredstvima hrane”, kaže Siniša Brankov, potpredsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada.

Pored paketa pomoći i brojnih kupovnih olakšica, novosadskim penzionerima svake godine omogućena je kupovina ogreva na osam mesečnih rata, dodaju u tom udruženju.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay