Početna Gradske teme Nastavak uređivanja atarskih puteva u Karlovcima

Nastavak uređivanja atarskih puteva u Karlovcima

0

Oko sedam stotina metara puta u Mateju u Sremskim Karlovcima, prvi su metri nekog od atarskih puteva koji se o trošku opštine ove godine saniraju. Pre nasipanja tucanikom koje je pri kraju, put je bagerom izravnat tamo gde je bilo potrebno.

Reč je o potesu u kom je lane otvoren prvi glamping kamp u Srbiji, to jest kamp sa luksuznim šatorima i bazenom, gde postoje i zasadi vinove loze i voća i u kom ima vikend kuća – objašnjava predsednik opštine Aleksandar Stojkečić. – Najmanje što smo mogli da uradimo jeste da dovedemo u pristojno stanje put kojim vasnici vinograda, voćnjaka i kuća, kao i turisti stižu do svojih odredišta. Na ovaj način dajemo signal budućim investitorima da smo spremni za saradnju i da nastojimo da pomognemo, ali i ostalima koji imaju posed i potrebu da češće odlaze u taj kraj –

Uređenje tog atarkog puta koštalo je 370. 000 dinara. Lane je više atarskih puteva na isti način sanirano, ali u drugim delovima Karlovaca. Stojkečić naglašava da će se i ove nastaviti s tom praksom i poručuje sugrađanima da se obrate Opštnskoj upravi i ukažu na nedostatke atarskih puteva, da bi lokalna samouprava mogla da reaguje i osposobi ih za saobraćaj.

U planu javnih nabavki za ovu godinu stoji suma od 4,6 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za potrebe uređenja tri atarska puta.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay