Početna Gradske teme Natkriveni bazen na Sajmištu radiće tokom cele godine

Natkriveni bazen na Sajmištu radiće tokom cele godine

0

Olimpijski bazen na Sajmištu koji je do sada bio u funkciji samo tokom letnjih meseci, postaće funkcionalan svih 12 meseci u godini, nakon što je olimpijski bazen natkriven. Gradonačelnik Miloš Vučević obišao je juče novi natkriveni bazen istakavši da će se uskoro stvoriti uslovi za prijem prvih kupača.

– Radovi su u završnoj fazi, ostalo je još da se objekat spoji sa instalacijama gasa, da se postavi specijalna plastificirana obloga oko bazena i na putu iz svlačionice, kao i završno čišćenje bazena. Kupljen je sistem za grejanje vode i temperatura će biti 26 stepeni u vodi, a van, 28 stepeni. Kompletno su renovirane svlačionice, zamenjena je stolarija, urađeni su termoizolacija i grejanje, i sve će moći da se koristi i u zimskom periodu – istakao je gradonačelnik Vučević.

S obzirom da se privode kraju radovi na bazenu na Spensu, kako Vučević napominje, plan je da bazen na Sajmištu bude dat na korišćenje sportskim i plivačkim klubovima, dok će Spens biti rezervisan za građane rekreativce.

– Bazen na Sajmištu će na taj način biti svih 12 meseci u upotrebi, a ne samo 2-3 meseca tokom letnje sezone, kako je do sada bio. Planiramo i da proširujemo sadržaje na ”Sajmištu”, a za to imamo prostor u delu ka hotelu ”Park”. Za koji dan očekuje se finalno punjenje bazena na SPENS-u, zajedno ćemo ga obići nakon toga i konačno predati Novosađanima na korišćenje. Molba Gradskog veća će biti da narednih meseci ulazak na bazen za građane bude besplatan u broju štampanih karata – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Radovi na zatvaranju bazena na Sajmištu vrednosti su 155 miliona dinara.

Gradonačelnik je izrazio očekivanje da će i natkrivanje bazena na ”Sajmištu” i renoviranje olimpijskog bazena na SPENS-u biti završeno do kraja 2021. godine.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Miloš VUčević / Facebook