Početna Gradske teme Inspekcija kontrolisala i kažnjavala putnike u gradskim autobusima jer nisu imali maske

Inspekcija kontrolisala i kažnjavala putnike u gradskim autobusima jer nisu imali maske

0

Gradska inspekcija je u novembru od ukupno 15.334 putnika u autobusima GSP-a, njih 19 zatekla bez maske i izrekla im prekršajne naloge, piše Dnevnik.

Komunalna milicija je, u saradnji sa gradskom i republičkom inspekcijom, tokom novembra u 2.262 navrata kontrolisala posedovanje kovid propusnica u ugostiteljskim objektima, kao i u 378 slučaja u objektima za priređivanja igara na sreću. List piše i da niko od kontrolisanih nije zatečen bez kovid propusnice, a nisu zatečene ni osobe koje poseduju falsifikovane digitalne zelene sertifikate.

Istovremeno, gradska inspekcija je tri ugostiteljska objekta zatekla u kršenju mera te su napisane tri prekršajne prijave, a isto je bilo i u dva slučaja u objektima za priređivanje igara na sreću.

U ovoj gradskoj službi navode i da veliki broj objekata i dalje ne radi posle 20 časova.

Kovid propusnice je potrebno posedovati u ugostiteljskim objektima posle 20 časova, kao i objektima za priređivanje igara na sreću, za zabavne i svečane manifestacije poput proslava u salama za venčanje. Kazna za neposedovanje kovid propusnica za pravna lica je 300.000, preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000 i gosta 5.000 dinara.

Izvor: Dnevnik
Foto: NSHronika.rs