Početna Gradske teme Neizgrađeni deo severno od Bulevara vojvode Stepe biće pretežno namenjen poslovnim prostorima

Neizgrađeni deo severno od Bulevara vojvode Stepe biće pretežno namenjen poslovnim prostorima

0

Nacrt Plana detaljne regulacije prostora za poslovanje i stanovanje severno od Bulevara vojvode Stepe predviđa spajanje pojedinih ulica sa Bulevarom, formiranje novih saobraćajnica, ali i dalju izgradnju ovog dela grada.

Kako je navedeno u Planu, na ovom prostoru je već većim delom realizovano poslovanje, a sada će se to nadograditi i drugim poslovnim objektima. U delu koji je namenjen za stambeno-poslovni prostor, promeniće se pravila parcelacije, tako da se ne ograničava maksimalna površina građevinske parcele. Ostavlja se i prostor za nadogradnju postojećih objekata.

Mali deo koji je sada namenjen za zelenilo i poslovne sadržaje biće izmeđen u saobraćajnicu kako bi se Ulica Oblačića Rada spojila sa Bulevarom i Rumenačkom ulicom.

Bulevar vojvode Stepe trebalo bi i da se poveže sa prostorom severno od njega i to produženjem postojećih ulica ili formiranjem novih saobraćajnica tamo gde su sada atarski putevi ili gde infrastruktura dozvoljava.

Saobraćajna infrastruktura prilagodiće se, koliko je to moguće, položaju postojećih saobraćajnica i puteva, što podrazumeva proširenje i produženje ulica.

Tamo gde površine to dozvoljavaju, duž ulica planiraće se i biciklističke staze i parkinzi.

S druge strane, promeniće se i namena dela urbanističke celine koji je trenutno saobraćajnica, u stambeno-poslovni prostor.

Zaštitno zelenilo zauzima prostor od oko 2,5 hektara na kojima se ne dozvoljava izgradnja, dok je ukupna rasprostranjenost područja obuhvaćenog planom 44,6ha.

Prostor u okviru dela Plana je pretežno neizgrađen i predstavlja neuređene zelene površine, mestimično presečene atarskim ili zemljanim putevima. U krajnjem jugozapadnom delu formiran je manji blok u okviru kog su izgrađeni objekti porodičnog stanovanja. Osim toga, prostori namenjeni stanovanju su pretežno nerealizovani. Oni su locirani u severozapadnom delu područja obuhvaćenog planom.

Plan je na javnom uvidu do 25. marta u prizemlju zgrade “Urbanizma”, u prostorijama mesne zajednice “Bistrica” i MZ “Jugovićevo”. Plan možete pronaći i na sajtu “Urbanizma” OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay