Početna Gradske teme Radovi na novoj javnoj garaži kod Banovine počinju krajem godine

Radovi na novoj javnoj garaži kod Banovine počinju krajem godine

0

Nadležni se pripremaju za početak radova na izgradnji prve dve javne garaže u Novom Sadu, a u toku su analize terena i pisanje tehničke dokumentacije.

Garaže će, na osnovu ugovora o koncesiji u trajanju od 43 godine sa Gradom Novim Sadom, graditi “Best in Parking – Holding AG” iz Beča i građevinska kompanija “Inobačka” iz Novog Sada. Grad je sa koncesionarima sklopio ugovor početkom avgusta prošle godine, a formirano je privredno društvo “Javne garaže” DOO.

Podsetimo, javne garaže su planirane na četiri lokacije – Ulica Modene, kod Banovine, na Trgu republike i na uglu Uspenske i Šafarikove ulice.

U kabinetu gradonačelnika kažu da su u toku geomehanička ispitivanja u Modene kako bi se odabrala varijanta prostorne organizacije garaže. Za javnu garažu kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine Vojvodine u toku su pripreme koncesionara za izradu projektnog zadatka i projektno-tehničke dokumentacije.

“Nakon zaključenja ugovora o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na četiri lokacije na teritoriji Grada Novog Sada, Koncesionar je osnovao društvo za posebne namene u svrhu realizacije ugovora, osim za lokaciju na uglu Uspenske i Šafarikove, gde će društvo za posebne namene biti osnovano nakon primopredaje lokacije. Koncesionaru su, od strane Koncedenta (Grada), predate lokacije za izgradnju javne garaže u Ulici Modene i kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine”, navode u Gradu.

Prema planovima projektanata, prvo će se krenuti sa izgradnjom javne garaže kod zgrade Banovine i Skupštine Vojvodine – krajem ove godine. Planirani rok za početak radova u Ulici Modene je prva polovina 2022. godine.

Inače, u Modene, kod Banovine i na Trgu republike biće podzemne garaže, a na uglu Uspenske i Šafarikove će biti nadzemna garaža. Za garažu u Modene podzemna etaža nije ograničena, a procena je da će imati dve etaže i mesta za 100 automobila po etaži. Garaža na uglu Uspenske i Šafarikove imaće ukupno 350 parking mesta na četiri etaže, a kod Banovine će kapacitet biti oko 90 mesta na dve etaže. Za garažu na Trgu republike preporučuju se dve etaže, svaka sa po 200 parking mesta.

Izvor: 021
Foto: Pixabay