Početna Gradske teme Nova igrališta za najmlađe Novosađane

Nova igrališta za najmlađe Novosađane

0

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovodi postupak javne nabavke za nabavku i ugradnju opreme i podloge za dečija igrališta na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada (mala dečija igrališta sa aplikacijama), a otvaranje ponuda zakazano je za 9. novembar 2023. godine.

Ovom javnom nabavkom predviđeno je postavljanje novih dečijih igrališta na tri lokaliteta na teritoriji Grada Novog Sada – MZ “Sajlovo” (uz postojeće sadržaje u ul. Dragomira Bojanića Gidre), MZ “Adice” (uz postojeći basket teren u ul. Mladena Stojanovića), MZ “Petrovaradin” (uz ul. Branislava Bukurova i Mišeluk).

Igrališta su novije generacije i sadržaće devet rekvizita – multifunkcionalni kompleks sa dva tobogana i ljuljaškom gnezdo, dva tornja sa toboganom (jedan za mlađu i jedan za stariju decu), dve njihalice na opruzi, metalna ljuljaška sa dve sedalice, kriva metalna klackalica, drvena klackalica i penjalica u obliku piramide

Sprovodeći pažljivo planirane aktivnosti na izgradnji i održavanju dečijih igrališta, Grad Novi Sad svake godine umnogome doprinosi zdravom i zabavnom odrastanju naših najmlađih sugrađana, posebno stavljajući akcenat na bezbednost prilikom korišćenja rekvizita, koji se uvek prilagođavaju njihovim interesovanjima i psihofizičkim sposobnostima. Rekviziti za dečiju igru izabrani su i biće postavljeni u skladu sa evropskim standardima i važećim Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta.

Sva dečija igrališta biće ograđena i opremljena odgovarajućim urbanim mobilijarom (info tabla, klupe, korpe).

Upotrebom kvalitetnih i dugotrajnih materijala proverenih na toksičnost i nepovoljne vremenske uslove, najmlađim stanovnicima Grada Novog Sada biće podareni funkcionalni i bezbedni prostori za igru.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs