Početna Gradske teme Novi objekat Mesne zajednice “Sajlovo” obogaćen brojnim sadržajima

Novi objekat Mesne zajednice “Sajlovo” obogaćen brojnim sadržajima

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novi objekat Mesne zajednice “Sajlovo” u Ulici Gornje Sajlovo br. 32, u okviru kojeg će pored prostorija namenjenih Mesnoj zajednici, funkcionisati i ambulanta Doma zdravlja “Novi Sad”, Pošta, a svoj prostor će imati i Udruženje penzionera grada Novog Sada, kao i Gradska biblioteka.

Veoma sam zadovoljan ovom uspešno realizovanom investicijom Grada vrednoj više od 70 miliona dinara., kojom je MZ “Sajlovo” dobila svoje prostorije sa višestrukom namenom. U okviru tog objekta će se nalaziti ne samo kancelarije vezane za rad Mesne zajednice, već i ambulanta, biblioteka, kao i pošta. Sve će biti obuhvaćeno na jednom mestu i to će biti novo mesto za okupljanje žitelja Sajlova. Posebno je zadovoljstvo bilo družiti se danas sa našim penzionerima na Sajlovu, kojima sam sa svojim saradnicima pre par godina obećao da će dobiti svoj prostor. Zahvaljujući zajedničkoj investiciji Uprave za imovinu i Uprave za građevinsko zemljište i investicije, našli smo prostor za tu namenu i Novi Sad sada ima 23. po redu Klub penzionera. Mnogo sam ponosan i na to što krećemo i u Ledincima da gradimo novi Dom penzionera, tako da će u svakom delu grada penzioneri imati svoje mesto za druženje i kvalitetno provođenje vremena. Skoro celo naselje Sajlovo je pokriveno vodovodnom i kanalizacionom mrežom, javnom rasvetom, asfaltirane su ulice, a ostale su još dve-tri ulice da se završe. Lepa vest je da izgradnju vrtića završavamo na leto, kao i to što je Eparhija Bačka donela odluku da gradi Hram između objekta Mesne zajednice i vrtića – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je napomenuo i da su u toku pregovori u vezi sa eksproprijacijom zemljišta u cilju izgradnje osnovne škole na Sajlovu.

Nadam se da ćemo u toku ove godine uspeti da okončamo pregovore i da otkupimo predmetnu parcelu, pa da započnemo proces projektovanja škole. Time bi Sajlovo imalo sve i na dobrom putu je da bude jedno moderno opremljeno mesto, sa svim sadržajima neophodnim za kvalitetan život građana – istakao je Vučević.

Izvor: Rtv.rs
Foto: Grad Novi Sad