Početna Gradske teme Novosadski „Lir“ možda obustavi proizvodnju zbog ukrajinske krize

Novosadski „Lir“ možda obustavi proizvodnju zbog ukrajinske krize

0

Novosadski „Lir“ možda obustavi proizvodnju zbog ukrajinske krize

Menadžment kompanije „Lir“ u Novom Sadu obavestio je zaposlene da je firma u problemima zbog ukrajinske krize, te da je moguć prekid rada. U obaveštenju dostavljenom zaposlenima se navodi da je – zbog političke situacije prouzrokovane ukrajinskom krizom situacija na globalnom tržištu praktično nepredvidiva i otežani su uslovi poslovanja –. Zbog sankcija je, kažu, došlo do prekida lanca snabdevanja, pa postoje problemi sa nabavkom poluprovodičkih komponenti.

Nažalost, niko u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da utvrdi okviran vremenski period kada će se problem rešiti – ističu u kompaniji.
Objašnjavaju da je u poslednje dve nedelje bilo više otkazivanja porudžbina kupaca koje su „posledično dovele do otkazivanja rada zaposlenih“.

Svesni smo da sve ovo izaziva veliku dozu zabrinutosti i nezadovoljstva zaposlenih, ali ovim putem napomnjemo da svakodnevno pratimo situaciju i zajednički sa korporacijom i našim kupcima pokušavamo da pronađemo najbolje rešenje – navodi se u obaveštenju.

Menadžment novosadske ispostave kompanije „Lir“ moli sve zaposlene da imaju razumevanja za „trenutni prekid rada“.

Prekid je samo produkt trenutne nestabilnosti uzrokovane višom silom i svi se iskreno nadamo da će se ova situacija uskoro stabilizovati i da ćemo početi sa redovnim radom – zaključuje se.

Iz Sindikata „Nezavisnost“ koji je organizovan u „Liru“ potvrđuju da su dobili ovakvo obaveštenje, ali dodaju da nemaju više informacija o eventualnom prekidu rada. Kako navode, njima je rečeno da radnici dolaze sledeće nedelje na posao, ali moguće je da će rukovodioci timova pojedinačno javljati da li dolaze svi.

„Lir“ zapošljava oko 2.500 ljudi.

Izvor: 021.rs
Foto: gradnja.rs