Početna Gradske teme Novi Sad i dalje bez projekta za atletsku dvoranu i stadion na...

Novi Sad i dalje bez projekta za atletsku dvoranu i stadion na Novom naselju

0

Atletska dvorana i stadion na Novom naselju neće biti izgrađeni pre 2020. godine.

Na ponovljenom tenderu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) za izradu projekta nije pristigla ni jedna ponuda zbog čega je ova javna nabavka procenjena na 15 miliona dinara, obustavljena. Na prošlom tenderu, UGZI je imao ponudu, ali ponuđač nije imao ispravnu dokumentaciju.

Za očekivati je da UGZI novi tedner raspiše u narednom periodu. S obzirom na dužinu rokova i da će morati da usledi i tender za izvođača radova, sasvim je izvesno da pre 2020. godine ne treba očekivati da severno od Bulevara vojvode Stepe počne izgradnja atletskih borilišta.

Podsetimo da atletska dvorana i atletski stadion treba da budu izgrađeni na površini od 12.000 kvadrata, neposredno uz zgrade sa stanovima za pripadnike snaga bezbednosti. Na ovom prostoru biće izgrađena atletska dvorana visine do dva sprata sa do 2.500 sedišta, atletski stadion sa do 5.000 sedišta, pomoćni tereni, staze za zagrevanje, prostori za dečiju atletiku i igrališta, kao i prostor za druge sportove kao što su tenis, mali fudbal, trim staza i slično.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay