Početna Gradske teme Novi Sad dobio park za ekstremne sportove na Limanu 3

Novi Sad dobio park za ekstremne sportove na Limanu 3

0

Park za ekstremne sportove, na prostoru između Kineske četvrti, Češkog magazina i Studentskog doma “Nikola Tesla” na Limanu 3, konačno je kompletno izgrađen, kako su i najavljivali iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije – do kraja godine.

To znači da od sada Novosađani imaju priliku da se zabavljaju u parku koji ima podlogu od veštačke trave i u kom su napravljene dve celine: pamptrak i parkur.

Kako objašnjavaju iz pomenute Gradske uprave, pamptrak (pumptrack) poligon namenjen je svim uzrastima i vrstama korisnika. Staza je u obliku srca, predstavlja kombinaciju isturenih krivina i može se koristiti za bicikle, trotinete, skejtbord, rolere, a ljubitelji adrenalina imaće priliku da brzu vožnju započnu bilo gde na stazi. Pamptrak poligon je bezbedan i dizajniran u skladu sa evropskim standardima, tako da ga mogu koristiti i osobe sa invaliditetom. Vozna površina ove “staze” je široka i glatka i duga 47 metara, izgrađena od polietilenske plastike.

Kada je reč o parkuru, koji se sastoji od devet elemenata, predstavlja način kretanja u urbanoj sredini koji podrazumeva savladavanje prepreka na efikasan i individualan način – trčanjem, skakanjem, penjanjem, koristeći se samo snagom vlastitog tela. Izgradnja ovog parka za ekstremne sportove koštala je Grad nepunih 30 miliona dinara.

Izvor: Dnevnik.rs/L. R.
Foto: Pixabay