Početna Gradske teme Novi Sad ove nedelje dobija nove novogodišnje ukrase

Novi Sad ove nedelje dobija nove novogodišnje ukrase

0

rasveta_700

Na novosadskim ulicama do kraja nedelje će se naći nova novogodišnja rasveta. “Zavod za izgradnju grada” koji je u likvidaciji, završio je tender za kupovinu nove rasvete vredne oko 14,5 miliona dinara sa PDV-om. Posao je dodeljen firmi “Ilumina” iz Novog Sada koja je, iako je dala skuplju ponudu, imala ispravnu dokumentaciju, za razliku od firme “Stars ltd” iz Beograda, koja sa ponudom od malo više od 11,1 milion dinara nije dostavila i potrebnu garanciju.

Prema ugovoru koji je sklopljen sa firmom “Ilumina”, rok za isporuku nove novogodišnje rasvete je pet dana. S obzirom da je ugovor sklopljen 16. decembra, novi ukrasi će se na novosadskim ulicama naći do kraja nedelje, odnosno pre katoličkog Božića.

Podsetimo da će rasveta koja je sada nabavljena biti upotrebljena prvenstveno da se ukrase i osvetle pojedine lokacije van užeg centra grada. Tako se nabavlja rasveta za raskrsnicu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara kod “Merkatora”, Jevrejsku ulicu, a još 48 svetlosnih elemenata će biti postavljeno na nekoliko kružnih raskrsnica u gradu.

Autor: 021.rs