Početna Gradske teme Novi vrtić u Orahovoj ulici biće završen u septembru

Novi vrtić u Orahovoj ulici biće završen u septembru

0

Gotovo dve godine nakon početka radova, novi vrtić “Radosnog detinjstva” u Orahovoj ulici na Klisi trebalo bi da primi planiranih 244 mališana.

Kako navode u predškolskoj ustanovi, očekivani završetak radova je septembar ove godine, a uslediće ishodovanje upotrebne dozvole i verifikacije prosvetne inspekcije.

“U okviru ovogodišnjeg konkursa za prijem dece u PU ‘Radosno detinjstvo’ raspisana su i mesta za objekat u Orahovoj tako da očekujemo formiranje grupa i boravak dece u vrtiću u radnoj 2021/2022 godini”, poručuju u ustanovi.

Projektom je predviđen vrtić na 2.620 kvadrata, na tri nivoa. U njemu će biti zaposleno oko 30 vaspitačica, psihologa i pedagoga za ukupno četiri jaslene grupe i osam grupa za decu uzrasta od tri do šest godina.

Ovaj deo Klise dočekao je da bude kompletno saobraćajno i komunalno opremljen i uređen upravo zbog gradnje vrtića. Prema okvirnim procenama iz najava čelnika i ugovora sa izvođačima, sav posao plaćen je više od pola milijardi dinara.

Početkom meseca su radovi dodatno i vanredno poskupeli za 33,6 miliona dinara bez PDV. Kako se navodi u aneksu ugovora sa izvođačima radova – firmama “Intec”, “Energy Pro”, “Buck” i “Neo inženjering”, razlog za poskupljenje su nepredviđeni radovi nakon korigovanja prvobitnog projekta vrtića, a koje je utvrdio nadzorni organ.

“Izmena projekta zbog primedbi koje je dostavila PP policija. Došlo je do pojave nepredviđenih radova, korigovao se projekat, izvođač je izveo radove koji su povezani sa nepredviđenim radovima i neodvojivi u tom smislu”, navodi se u aneksu ugovora.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay