Početna Gradske teme Novosađanin Goran Vendlener trčaće maraton za Teodoru Milić

Novosađanin Goran Vendlener trčaće maraton za Teodoru Milić

0

Teodora-Milic

Novosađanin Goran Vendlener trčaće 9. oktobra Čikaški maraton kako bi prikupio novac za lečenje učenice Teodore Milić (16), obolele od akutne bifenotipske leukemije.

Posle Borislava Bućana iz Čerevića, koji je učestvovao na ultramaratonu u Beogradu kako bi pomogao lečenje Teodore, a o kojem je 021 pisao, još jedan Vojvođanin se odlučio na sličan podvig.

Goran za “Blic” kaže da svi koji žele da učestvuju u akciji simbolično mogu da kupe deo maratona od 42 kilometra.

“Svaki pretrčani kilometar posvetiću ljudima humanog srca koji su pružili Teodori šansu za novi početak. Nečije malo će Teodori mnogo značiti”, kaže Goran.

Teodorino lečenje u Nemačkoj košta 138.000 evra. Nedostaje joj 38.000 evra, a biće joj potrebno još novca za preglede na koje će odlaziti u kliniku gde se trenutno uspešno oporavlja od transplantacije koštane srži.

“Novosađani su već počeli da uplaćuju novac, a nadam se da će to učiniti i građani Čikaga poreklom iz Srbije. Tokom trke ću nositi obeležja na dresu, pa će posetioci maratona biti obavešteni o svemu, i možda nam se neko od njih priključi i donira novac”, rekao je Vendlener, koji je učešće u trci u Čikagu delom sam finansirao, a delom su mu u tome pomogli sponzori.

Kupovina kilometra

Svako ko želi da se priključi Goranovoj akciji može to da uradi tako što će uplatiti novac na račun: 285222504000195911, adresa Okruglićeva broj 8, Petrovaradin.

Goran će listing uplata objaviti po završetku akcije, kada će biti saopšteno koliko je novca prikupljeno.

Autor: Blic