Početna Gradske teme Novosađanka koja je šila maske za medicinare proglašena “Dobročiniteljem”

Novosađanka koja je šila maske za medicinare proglašena “Dobročiniteljem”

0

Novosađanka Verica Cucić Ikonov, koja je šila maske za potrebe zdravstvenih ustanova, jedna je od dobitnica priznanja “Dobročinitelj” Vlade Srbije.

Verica se angažovala na samom početku vanrednog stanja i šila je maske za medicinare i druge radnike u zdravstvenim ustanovama, koje su distribuirane širom Novog Sada.

Kako je prošlog marta ova knjigovođa ispričala za novosadske medije, u pravljenju maski nesebično su joj pomagali suprug i komšinica.

Sati i sati uloženog truda isplatili su se – ustanove su dobile pomoć u trenutku kad su maske bile deficitarne, a njen trud je prepoznala Vlada Srbije, koja je na predlog Ministarstva za rad proglasila 2020. godinu za godinu solidarnosti i saradnje.

“Pandеmija korona virusa promеnila jе svеt iz korеna, tеstirala strpljеnjе svih nas i stavila nas prеd mnoga iskušеnja. Nеsеbični gеstovi naših dobročinitеlja, motivisani isključivo najplеmеnitijim ljudskim osobinama, bili su nam protеklе godinе i svojеvrstan motiv da izdržimo ovu borbu i pokazali nam da dobra dеla koja činimo danas, sutra postaju primеr za drugе i način na koji mеnjamo našе društvo, činimo ga solidarnijim i boljim”, navode u Ministarstvu za rad.

Dodela priznanja je u subotu, 6. februara, u Kombank areni u Beogradu, a moći će da se prati u direktnom prenosu zbog epidemioloških mera.

Izvor: 021
Foto: Pixabay