Početna Crna hronika Novosadski student dobio spor protiv studenta prodekana Pravnog fakulteta

Novosadski student dobio spor protiv studenta prodekana Pravnog fakulteta

0

Student Stefan Karanović, koji vodi brojne sporove protiv Pravnog fakulteta u Novom Sadu koji ga je suspendovao, izjavio je da je zadovoljan jer je sud prvostepeno osudio studenta prodekana tog fakulteta Stefana Ivetića na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine po krivičnoj tužbi za prisluškivanje Karanovića.

Karanović je rekao da je veoma zadovoljan presudom, jer ona “skida ljagu” koju je Pravni fakultet “bacio” na njega.

Karanović je protiv studenta prodekana Stefana Ivetića podneo i krivičnu tužbu za krivično gonjenje zbog iznošenja ličnih i porodičnih prilika.

Prethodno je sudija Vesna Eremin preko policije oduzela okrivljenom Ivetiću neovlašćeno prijavljene snimke.

Za naknadu štete ona je Karanovića uputila na građansku parnicu.

Karanović je od Ivetića tražio i milion dinara za naknadu štete, uz najavu da će taj novac “donirati za socijalno ugrožene studente”.

Odeljenje Upravnog suda u Novom Sadu ukinulo je krajem prošle godine i drugu disciplinsku kaznu kojom je student novosadskog Pravnog fakulteta Stefan Karanović bio suspendovan na 36 meseci sa fakulteta. Pravni fakultet je tom presudom obavezan da Karanoviću nadoknadi i troškove upravnog spora.

Stefan Karanović je suspendovan i izbačen sa fakulteta na 36 meseci, a fakultet je u više navrata odbio da mu izda potvrdu o položenim ispitima. Karanović je zbog toga upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini, gde je morao da započne studije od početka.

On je ranije naveo da ga je Pravni fakultet suspendovao zbog sumnje da je on pisao tekstove koji su doveli taj fakultet u vezu sa kriminalom, a da su potom doneli i odluku da mu ne izdaju uverenje i ispisnicu.

Izvor: Beta
Foto: Wikipedia