Početna Gradske teme Novosadski SNS raskinuo koaliciju sa POKS-om: “Više nisu deo izvršne vlasti”

Novosadski SNS raskinuo koaliciju sa POKS-om: “Više nisu deo izvršne vlasti”

0

Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu, saopštio je gradonačelnik Milan Đurić.

U saopštenju u kojem se poručuje da “Novi Sad nastavlja putem prosperiteta i razvoja”, Đurić u poslednjem delu obaveštava građane da “političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti”.

“Kao gradonačelnik Novog Sada, Pokretu obnove Kraljevine Srbije zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji”, poručuje Đurić.

Pokret obnove Kraljevine Srbije u Skupštini Novog Sada predstavljaju tri odbornika.

Kako se navodi, u poslednjih deset godina, od kada je SNS na vlasti u Novom Sadu, “ostvarene su finansijska i politička stabilnost, i fantistični rezultati u svim oblastima života”.

“Novosađani ni u jednom momentu, a bilo je teških perioda izazvanih epidemijskom krizom, nisu morali da brinu da li će imati uredne komunalne usluge ili davanja iz budžeta”, navodi gradonačelnik.

Ukazuje i na to da je vlast bila u stanju da obezbedi normalno funkcionisanje grada, kao i sve uslove za stalni rast i razvoj, što su sugrađani umeli da cene.

“Upravo zbog velike odgovornosti koju imamo prema našim sugrađanima, ne želimo ni na koji način da dovedemo u pitanje razvojnu politiku koju već čitavu deceniju uspešno sprovodimo i oko koje smo se okupili sa našim manjinskim koalicionim partnerima. Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Novom Sadu, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana. Naša politika je politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnost naše dece”, zaključuje Đurić.

Đurić u saopštenju nije spominjao Ligu socijaldemokrata Vojvodine iako je u redovima ovog koalicionog partnera najavljeno istupanje iz gradske vlasti.

Osim toga, ligaši se ne pojavljuju na sednicama gradske skupštine, niti su glasali za Đurićev izbor na mesto gradonačelnika.

Izvor: 021.rs
Foto: NoviSad.rs