Početna Gradske teme Održana online konferencija “Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa”

Održana online konferencija “Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa”

0

U ponedeljak, 6. februara, sa početkom od 10 časova održana je online konferencija “Vojvodina u 2023: Turizam kao razvojna šansa”. Konferencija je održana u organizaciji kompanije Color Media Communications, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Konferencija je prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u narednoj godini. Teme o kojima su govorili učesnici koferencije odnose se na planove vezane za razvoj turističke ponude, organizaciju događaja, manifestacija i drugih turističkih sadržaja značajnih za razvoj Vojvodine.

Program konferencije otvorio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je ovom prilikom istakao: “Ako pogledamo godinu za nama, uspeli smo da se vratimo onim brojkama za koje smo mislili da nećemo uspeti nakon pandemije korona virusom, a za to su zaslužni pre svega ljudi koji se turizmom bave na terenu. Sa naše strane, mi smo pokušavali da kroz razne konkurse podignemo kapacitete infrastrukture i to ćemo raditi i tokom 2023, sa preko 300 miliona dinara.”

Sekretar Ivanišević je dodao i to da je ideja sekretarijata da se tokom 2023. godine, pored redovnih konkursa, načini i jedna velika novina lansiranjem aplikacije za mobilne telefone koja treba da služi turistima oštećenog sluha.

Tokom panel diskusije, ideje i iskustva razmenili su direktori Turističkih organizacija i drugih značajnih institucija Vojvodine:

Ljubica Bošković, direktorica Turističke organizacije Pećinci

Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije Inđija

Dragana Zorić, direktorica Turističke organizacije Stara Pazova

Marina Balaban, zamenica predsednika Opštine Bač

Sanja Petrović, direktorica Turističke organizacije Zrenjanin

Olja Nađ, direktorica Kulturnog centra Bačka Palanka

Kompletan snimak konferencije možete pogledati ulaskom na link.