Početna Gradske teme Obeleženo godinu dana rada vrtića “Kamičak”

Obeleženo godinu dana rada vrtića “Kamičak”

0

Vrtić “Кamičak” u Veterniku počeo je sa radom pre godinu dana i tim povodom organizovana je prigodna svečanost. Proslavi je prisustvovala i članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je, čestitajući godišnjicu, izrazila zadovoljstvo zbog uspešnog rada jednog od najsavremenijih vrtića u Novom Sadu.

“Drago mi je kada vidim da vrtić ‘Кamičak’, u kojem boravi 313 mališana uzrasta od jedne godine do polaska u školu, ovako uspešno funkcioniše. Grad ga je izgradio i opremio po najsavremenijim standardima, ali uspešnosti rada svakako najviše doprinosi posvećenost zaposlenih i njihova ljubav prema deci koja je očigledna”, izjavila je Dina Vučinić.

“Grad Novi Sad nastavlja sa ulaganjem u Predškolsku ustanovu ‘Radosno detinjstvo’. Uskoro nas očekuje otvaranje još jednog novog vrtića u Adicama, a već počekom sledeće godine i novog objekta u Ulici Miše Dimitrijevića. Takođe, boravak za 17360 mališana u vrtićima PU ‘Radosno detinjstvo’ je potpuno besplatan, a povećali smo i subvencije za boravak 3800 dece u privatnim vrtićima”, dodala je.

Glavni vaspitač vrtića “Кamičak” Mila Кerkez naglasila je da su zaposleni u proteklih godinu dana nastojali da vrtić postane i ostane okruženje koje je bezbedno, kvalitetno i razvojno podsticajno za decu.

“Smatramo da smo uspešnu saradnju ostvarili sa roditeljima koji se aktivno uključuju u sve aspekte rada vrtića. Ponosni smo i na partnerstvo sa lokalnom zajednicom, koje je uzajamno i za decu predstavlja novi izvor saznanja. Dobar primer saradnje je stalna podrška koju nam kroz akcije i saradnju pruža naša Mesna zajednica i Fudbalski klub ‘Veternik’. Naše profesionalne i lične snage biće usmerene na to da odgovorimo svim zahtevima i izazovima naše divne profesije”, istakla je Mila Кerkez.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs