Početna Gradske teme Od danas kod lekara i u Dom zdravlja na Limanu

Od danas kod lekara i u Dom zdravlja na Limanu

0

Limanski objekat Doma zdravlja „Novi Sad“, čija je rekonsturkcija nedavno završena, počeo je da radi tokom prethodnog vikenda, i to od osam do 14 časova, kada su građani stariji od 65 godina imali priliku da urade preventivne preglede kod lekara opšte prakse, izmere visinu krvnog pritiska i urade kompletnu krvnu sliku i analizu nivoa šećera u krvi. Od danas sve službe u ovom objektu rade punim kapacitetom.

Rekonstrukcija zgrade Doma zdravlja „Novi Sad“ na Bulevaru cara Lazara je zajednički projekat Grada i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Radi se o najvećem objektu te zdravstvene ustanove, površine 9.294 metra kvadratna, sa najvećom frekvencijom poseta pacijenata. U njemu radi ukupno 362 zdravstvena radnika i saradnika, a zastupljene su sve službe i dijagnostička podrška.

Rekonstruisani objekat Doma zdravlja na Limanu u petak je obišao i svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa direktorkom Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanjom Radojević.

– Dana, 23. oktobra 1978. godine otvoren je ovaj objekat Doma zdravlja, a danas posle 43 godine on dobija novo ruho. Mi smo svesni da pored svih građevinskih radova i opreme, srce sistema ipak predstavljaju ljudi koji u njemu rade i ja imam potrebu da im se zahvalim za sve što rade. Nikada se nisu žalili, ni kada smo se svi zajedno suočavali sa izazovima u organizaciji rada za vreme pandemije koronavirusa, a bez najvećeg objekta Doma zdravlja. Mislim da danas imamo najlepši objekat Doma zdravlja u Srbiji, pa čak i u regionu – izjavio je Vučević.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević je naglasila da je fascinirana izgledom objekta i energijom, optimizmom i toplinom zaposlenih. Prema rečima direktora Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselina Bojata svi koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta vodili su se idejom o boljem javnom zdravstvu, boljim uslovima i dostupnosti svima.

– Naše okupljanje ovde je znak da je briga o zdravlju građana neprekidna i da u njoj moramo uvek izlaziti kao pobednici. Otuda pored ovog objekta i Almaška, Adice i Vidovdansko naselje. Otuda dobro organizovan Kovid centar, šest novih ultrazvučnih aparata i otuda je i ovaj objekat dobitnik nagrade za najveću energetsku efikasnost – rekao je Veselin Bojat.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad