Početna Gradske teme Održana smotra zimske službe

Održana smotra zimske službe

0

zimska sluzba3

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević koji je ujedno i predsednik Operativnog štaba Zimske službe prisustvovao je smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz Programa rada zimske službe u periodu od 15. novembra 2015. godine do 15. marta 2016. godine. U okviru redovne smotre svih zimskih službi javno-komunalnih preduzeća Novog Sada, članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada su danas obišli punkt Zimske službe JKP „Put“.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević je istakao da je JKP „Put“ u potpunosti spremno za rad Zimske službe, kao i da očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

zimska sluzba 2

Direktor JKP „Put“ Željko Džakula jeistakao da iako za JKP „Put“ građevinska sezona još uvek traje ono je spremno da dočeka vremenske nepogode i da je učinjeno sve da se obezbedi funkcionisanje vitalne mreže saobraćajnica na teritoriji grada.

Kako je rečeno tokom smotre Program Zimske službe Grada Novog Sada je usvojen, obezbeđena je dovoljna količina putne soli i magnezijum-hlorida za početak sezone kao i broj i sastav dežurnih ekipa, a stepen dežurstva se uvodi na osnovu vremenske prognoze i trenutne vremenske situacije na teritoriji grada i u regionu. Zimska služba JKP „Put” na teritoriji grada održava ukupno 880 km saobraćajnica, od čega 540 km saobraćajnica prvog prioriteta, oko 260 km saobraćajnica drugog prioriteta i oko 80 km državnih puteva na prilasku i ulasku u grad.

Autor i foto: NsHronika.rs