Početna Gradske teme Opozicioni protest “BiciklANA” danas kod Banovine u znak podrške novinarima i njihovim...

Opozicioni protest “BiciklANA” danas kod Banovine u znak podrške novinarima i njihovim izvorima

0

Opozicioni poslanici i građani na protestu “BiciklANA” danas će, ispred zgrade Banovine, izraziti podršku novinarima i njihovim izvorima.

Povod za protest su navodi da je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković naložio da se u Kliničkom centru Vojvodine formira komisija sa zadatkom da otkrije ko su bili izvori informacija novinarki Ani Lalić, koja je tokom vanrednog stanja objavila tekst u kojem anonimni izvori poručuju da rade bez preko potrebnih zaštitnih sredstava.

Država je na ove navode reagovala hapšenjem novosadske novinarke, koja je provela noć u pritvoru, da bi na kraju krivična prijava protiv nje bila odbačena.

“Pozivamo sve građane koji podržavaju Anu Lalić i slobodu novinarske profesije da se pridruže protestu pod nazivom ‘BiciklANA’. Nakon kratkog okupljanja i desetominutne buke u znak podrške svim novinarima i njihovim izvorima, biće organizovana protestna vožnja biciklima od zgrade Banovine do Kliničkog centra Vojvodine, gde će biti izražena podrška i svim medicinskim radnicima”, navodi se u pozivu na događaj.

Organizatori protesta su pokrajinski poslanici Borislav Novaković, Miroslav Vasin i Nebojša Novaković.

Okupljanje je u 20 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay