Početna Gradske teme Osnovci u Vojvodini se u ponedeljak vraćaju u klupe, za srednjoškolce kombinovani...

Osnovci u Vojvodini se u ponedeljak vraćaju u klupe, za srednjoškolce kombinovani model

0

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da će od ponedeljka, 17. januara učenici osnovnih škola u Vojvodini redovno pohađati nastavu.

Nastava u srednjim školama u Vojvodini biće organizovana po kombinovanom modelu, odnosno srednjoškolci će biti podeljeni u dve grupe koje će naizmenično ići u školu.

Saopšteno je da je nošenje zaštitnih maski obavezno za sve zaposlene u školama, učenike i sve druge od trenutka kad uđu u školsko dvorište do trenutka kada ga napuste.
Naglašeno je da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene, odnosno pranje i dezinfekcija ruku, i da naročito treba redovno provetravati sve prostorije u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Dodaje se da je posebno važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, za učenike osnovnih i srednjih škola u ostatku Srbije drugo polugodište počinje 24. januara.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay