Početna Gradske teme Pametna klupa i za novosadske učenike

Pametna klupa i za novosadske učenike

0

Učenici Osnovne škole „Đorđe Natošević“ od sada će na raspolaganju imati pametnu klupu koja, pored mogućnosti punjenja telefona, nudi pristup internetu i informisanje o aktuelnostima i rasporedu nastave.

Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

Direktor OŠ „Đorđe Natošević“ Nedeljko Đorđić rekao je da je pametna klupa namenjena kreativnim i vrednim đacima, koji su, uz podršku nastavnika i roditelja, uspeli da i u vanrednim okolnostima uspešno uče i napreduju.

PR menadžer kablovskog operatora Supernove Ivana Bajović, zahvaljujući kojoj je obezbeđena pametna klupa za novosadske osnovce, istakla je da je cilj da se mladima obezbedi kvalitetno obrazovanje u digitalnom okruženju, koje će ih inspirisati da i sami pomeraju granice.

Supernova pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. U okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ od novembra prošle godine klupe su dobili osnovci u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, dok će u narednom periodu biti realizovane donacije za preostalih osam od ukupno jedanaest odabranih škola u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay