Početna Gradske teme “Parking servis” izdvaja deset miliona dinara za popravku parkirališta i taksi stajališta

“Parking servis” izdvaja deset miliona dinara za popravku parkirališta i taksi stajališta

0

Za rekonstrukciju i sanaciju parkirališta u gradu JKP “Parking servis” planira da izdvoji deset miliona dinara bez PDV-a, na godišnjem nivou, što je procenjena vrednost nedavno raspisane javne nabavke.

Reč je o tekućem i investicionom održavanju, kao i radovima koji će biti obavljani po nalogu inspekcije.

“S obzirom na to da se radi o radovima u okviru rekonstrukcije i sanacije parkirališta i taksi stajališta čiji je obim i raznolikost nemoguće precizno utvrditi na godišnjem nivou, unapred je određena vrednost ugovora, u visini procenjene vrednosti javne nabavke, dok vrednost iz ponude predstavlja osnov za poređenje (rangiranje) u okviru elementa kriterijuma najniža ponuđena cena”, objašnjeno je u tehničkoj specifikaciji “Parking servisa” objavljenoj na Portalu javnih nabavki.

Rok za završetak radova biće definisan u pojedinačnim nalozima, u skladu s obimom posla. Obaveza odabranog izvođača biće da pre početka radova to prijavi nadležnim institucijama, te ishoduje rešenje o izmeni režima saobraćaja i postavi odgovarajuću signalizaciju, kao i da obeleži gradilište.

Plaćanje će biti obavljeno sukcesivno, po završetku svakog posla i ispostavljanju troškova. Javno komunalno preduzeće će o svom trošku angažovati nadzor, koji će kontrolisati radove, za čiji će, pak, kvalitet odabrani izvođač garantovati najmanje godinu dana. Kako se može primetiti, “Parking servis” zadržava pravo da ne utroši celokupan iznos ugovorene vrednosti posla, ukoliko za to ne bude potrebe.

Nije zgoreg napomenuti da je rekonstrukcija parkirališta i sanacija u Novom Sadu prošle godine poverena građevinskom preduzeću “Omega”, a ugovor je tada zaključen na 10,8 miliona dinara s PDV-om. Ponude na tender “Parking servisa” podnose se do 10. aprila, nakon čega će nadležni u tom preduzeću doneti odluku o dodeli ugovora ili obustavi postupka.

Izvor: Dnevnik.rs/J. Vukašinović
Foto: Pixabay