Početna Gradske teme Počela izgradnja novog obdaništa na Klisi

Počela izgradnja novog obdaništa na Klisi

0

Počeli su radovi na izgradnji novog obdaništa na Klisi u Orahovoj ulici, na raskrsnici sa Ulicom Rade Smiljanova.

Planirani kapacitet vrtića je oko 250-300 dece, a u njemu će biti četiri jaslene grupe za decu od jedne do tri godine i osam grupa dece od tri do šest godina.

– Juče smo odlukom o rebalansu izdvojili dodatna sredstva za projektovanje još tri nova obdaništa – na Sajlovu, Adicama i Veterniku, a u toku su radovi na proširenju vrtića u Budisavi, Kaću, Rumenki i Ledincima. Takođe, projektuje se i obdanište na Jugovićevu gde se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti. Verujem da ćemo u narednih nekoliko meseci smanjiti listu čekanja za oko 600 dece, a onda se približavamo broju od 17.000 upisane dece u “Radosno detinjstvo”, dok uz to subvencionišemo boravak 3.000 dece u privatnim vrtićima – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako je naveo, vrednost izgradnje objekta je 320 miliona dinara, uz dodatnih osam miliona dinara za projektovanje i deset miliona dinara za opremanje, a finansirano je iz budžeta Grada.

Izvođači radova su: “Intek”, “Enerdži Pro”, “Bak” i “Neo inženjering”. Predviđeni rok za završetak radova je godinu dana.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs