Početna Gradske teme Počinje projektovanje biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

Počinje projektovanje biciklističkih staza na Bulevaru Mihajla Pupina

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije je posle više od godinu dana na trećem javnom tenderu uspela da pronađe firmu koja će izraditi tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju i gradnju pešačkih i biciklističkih staza na delu Bulevaru Mihajla Pupina.

Posao je pripao firmi “Grad put” iz Loznice koja je bila ponuđač na prethodnoj javnoj nabavci, ali tada nije imala ispravnu dokumentaciju. U ponovljenom postupku su imali sve potrebne papire, tako da je prihvaćena njihova zajednička ponuda sa firmom Projektni biro “Terraprojekt” iz Šapca, pa će oni za 692.400 dinara sa PDV-om u narednih 119 dana projektovati kako će izgledati buduće pešačke i biciklističke staze na Bulevaru Mihajla Pupina, u delu od Jevrejske do Ulice Žarka Zrenjanina i na Trgu Neznanog junaka (Varadinski most).

Podsetimo da je ideja gradskih urbanista da se na delu Bulevara kod Norka i Glavne pošte sagrade posebne biciklističke staze koje će se protezati iza podzemnih prolaza i imaće, ako je to moguće, takozvane “tunele za bicikliste” u vidu nadstrešnica.

U delu Bulevara, od nekadašnje “Komunalne banke”, do Banovine biće izgrađena posebna biciklistička staza odvojena od pešačke staze uz posebna parking mesta za bicikle. U preostalom delu Bulavara Mihajla Pupina, od Banovine do Varadinskog mosta, postojeće staze će se urediti i po potrebi proširiti.

Sve ukupno u ovom delu centra UGZI očekuje da bude rekonstruisano ili izgrađeno 1.090 metara biciklističkih staza širine dva metra, s tim da bi delimično bile rekonstruisane i pešačke staze u istom delu.

S obzirom da je tender uspeo i uzimajući u obzir rok za izradu tehničke dokumentacije, izvesno je da će radovi uslediti naredne godine. Ipak, prvo će biti potrebno odvojiti sredstva u budžetu i uspešno sprovesti tender za izbor izvođača radova.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay