Početna Gradske teme Potpisan memorandum za ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom

Potpisan memorandum za ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom

0

Udruženje građana „Forum mladih sa invaliditetom“ i pet lokalnih samouprava su u Beogradu potpisali Memorandum o saradnji i razumevanju na realizaciji projekta „Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“. Memorandum je u ime Grada Novog Sada potpisala v.d. načelnika Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Lidija Tomaš u prisustvu NJ. E. ambasadora SAD Kristofera Hila.

Memorandum o saradnji i razumevanju je potpisan u cilju ekonomskog osnaživanja osoba sa invaliditetom koje podrazumeva ravnopravan pristup zapošljavanju na tržištu rada i radno okruženje koje je dostupno osobama sa invaliditetom.

Memorandumom se takođe predviđa podsticanje preduzetništva osoba sa invaliditetom, promovisanje povoljnog okruženja koje odgovara inkluzivnom ekonomskom razvoju za osobe sa invaliditetom, unapređenje lokalne politike zapošljavanja, kao i podrška u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom i kreiranje pozitivne slike o osobama sa invaliditetom u javnosti, koje imaju ista prava na rad.

Projekat finansira USAID i trajaće naredne četiri godine, a partneri na projektu su Karitas Srbija, SMART kolektiv, Fondacija Ana i Vlade Divac i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs