Početna Gradske teme Održana završna konferencija u okviru projekta “Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika...

Održana završna konferencija u okviru projekta “Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje”

0

Na završnoj konferenciji projekta „Inkluzija Romkinja i Roma i povratnika kroz nove šanse za zapošljavanje u Novom Sadu“ održanoj u Skupštini Grada Novog Sada predstavljeni su rezultati projekta u okviru kog je 35 žena i muškaraca, povratnika/ca i pripadnika romske nacionalne manjine, dobilo podršku u zapošljavanju i samozapošljavanju. Korisnici projekta su takođe imali priliku da predstave svoje utiske i opišu značaj podrške koju su dobili.

Taj Projekat sprovode Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu i Centar za proizvodnju znanja i veština. Projekat se odvija u okviru programa Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”. Cilj projekta je da se doprinese smanjenju siromaštva, povećanju zapošljivosti i socijalnoj inkluziji Roma/kinja i povratnika/ca u Novom Sadu.

Konferenciji su između ostalih, prisustvovale i v.d. načelnika Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Lidija Tomaš, menadžerka projekta „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“ Vesna Vidojević i koordinatorka projekta Centra za proizvodnju znanja i veština Vanja Ivanović.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs