Početna Gradske teme Povećan broj i iznos stipendija za studente Univerziteta u Novom Sadu

Povećan broj i iznos stipendija za studente Univerziteta u Novom Sadu

0

Grad Novi Sad će ubuduće stipendirati više darovitih studenata i s većim iznosima, a ugovor o novim izdvajanjima za novosadski univerzitet potpisali su član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i rektor Univerziteta Dejan Mandić.

Cvjetićanin je naveo da je Novi Sad ponosan na svoju saradnju sa Univerzitetom i učešćem u Fondu za darovite studente.

“Povećan je iznos stipendija, ali i njihov broj. Pre devet godina bilo je samo pet stipendija koje je Grad stipendirao i one su iznosile 15 hiljada dinara. Mi smo prvo povećali iznos na preko 17 hiljada dinara, a sada su one 22 hiljade dinara. Sada je i ukupan broj stipendija koje daje Grad 15, a biće ih sledeće godine 20”, naveo je Cvjetićanin.

On je naveo i da će se Grad u budućnosti boriti da kroz stipendiranje darovitih studenata još više podrži mlade ljudi koji se obrazuju i koji će sutra dati svoj doprinos celokupnom društvu.

“Možda neko baš od ovih studenata bude rektor, član Gradskog veća, inženjer ili arhitekta. Samim tim pozivam sve društveno odgovorne kompanije, poput NIS-a, DDOR osiguranja ili bilo kojih drugih kojima je interesantno da učestvuju, kako bi stipendiranjem studenata mogli da ih angažuju i ubace u svoj sistem poslovanja, što je sasvim prirodno u čitavom svetu”, poručio je Cvjetičanin.

Rektor Dejan Mandić naveo je da je potpisivanje ugovora vrlo dobar pokazatelj da Grad Novi Sad prepoznaje značaj talentovanih i darovitih studenata novosadskog univerziteta.

“Ovo su stipendije koje će biti dodeljene najboljim studentima i onima koji su se najviše trudili tokom studiranja. A oni koji su se najviše trudili tokom studija, obično je to slučaj, imaju i najveću empatiju prema društvu”, naveo je Mandić.

Zahvalio je Gradu što od ove godine stipendira petoro darovitih studenata više nego ranijih godina i u većem iznosu, istkavši da se nada će to uticati i na same studente da još više uče.

Izvor: RTV
Foto: Wikipedia