Početna Gradske teme Povratak u škole od ponedeljka, nema novog popuštanja mera

Povratak u škole od ponedeljka, nema novog popuštanja mera

0

Od ponedeljka, 19. aprila počinju da rade škole, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba.

U pitanju su stariji razredi osnovnih i srednje škole.

Takođe, izjednačena je cena PCR testiranja od 9.000 dinara za naše građane i strance, u znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

“Doneta je odluka za Beogradski maraton – u organizacionom smislu može se krenuti u pripreme maratona, a za ostalo će se videti zavisno od situacije, drugih mera – nema nikakvih promena”, dodao je.

O otvaranju kafića i restorana se razgovaralo, ali takva odluka nije donesena.

“Za ostalo će se videti, zavisi direktno od situacije. Što se tiče drugih mera, nema nikakvih promena. Ostaje kao što je i do sada bilo i to je ono što je danas bilo na ovom sastanku”, rekao je Kon novinarima u Palati “Srbija”.

Istakao je da je povećan broj otpusta u bolnicama Srbije u odnosu na broj prijema.

Na sednici su bili premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture Maja Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Pelemiš, imunolog Srđa Janković i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetimo, dr Predrag Kon je ranije rekao da se broj novoobolelih smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije, a kojom brzinom će padati broj novozaraženih zavisi od nas i toga koliko poštujemo mere.

Izvor: 021
Foto: Pixabay