Početna Gradske teme Predviđeno rušenje nekoliko objekata uz Klisanski most

Predviđeno rušenje nekoliko objekata uz Klisanski most

0

Grad planira rušenje objekata na nekoliko placeva uz Klisanski most, a Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) na tenderu traži firme koje će obaviti taj posao.

Procenjena vrednost javne nabavke je oko 6,7 miliona dinara bez PDV-a, s tim da će odabrani izvođači pre nego što počnu s radovima morati da izrade i odgovarajuću tehničku dokumentaciju.

Od sedam parcela čije je raščišćavanje predviđeno, po podacima Katastra, dve su na Sentandrejskom putu, dok su ostale u Ulici dr Jovana Andrejevića 24, 26, 33. Većina objekata je u javnoj svojini Grada, osim onih u Dr Jovana Andrejevića 26, za koje je zabeleženo da je 2018. pokrenut postupak eksproprijacije, dok je za porodičnu stambenu zgradu na kućnom broju 33 navedeno da je veći deo u vlasništvu Novog Sada, a manji Republike Srbije. Interesantan je podatak sa sajta Katastra da je nekoliko objekata izgrađeno bez dozvole za gradnju.

Firme koje UGZI odabere trebalo bi da izrade projekte i nacrte, te pripreme gradilište, nakon čega sledi rušenje objekata, zemljani radovi i raščišćavanje poseda. Predviđeni rok za završetak svih radova, uključujući i izradu tehničke dokumentacije, jeste tri meseca, tačnije 90 dana.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 13. marta, a 40 dana kasnije biće doneta odluka o dodeli ugovora ili pak obustavi postupka.

Izvor: Dnevnik.rs/J. Vukašinović
Foto: Konkursna dokumentacija