Početna Gradske teme Prijem šampionki Stonoteniskog kluba “Novi Sad” u Gradskoj kući

Prijem šampionki Stonoteniskog kluba “Novi Sad” u Gradskoj kući

0

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio je juče, u Gradskoj kući, prvotimke Stonoteniskog kluba “Novi Sad” koje su prošle nedelje osvojile šestu uzastopnu titulu prvaka Superlige Srbije, kao i šampionke istog kluba iz 1968. godine Tatjanu Ječmenicu, Radmilu Ninković Stojšić i Sonju Skakun Brkić.

Pozdravljajući ih, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog retke prilike da ugosti dve generacije koje udaljava 55 godina, ali ih spaja isti sjajan rezultat.

“Novi Sad danas slavi generaciju stonoteniserki koje su nam donele istorijsku titulu i šesti uzastopni pehar, a ukupno osmi u poslednjoj deceniji, nastavljajući pri tome nestvarni niz uzastopnih pobeda od čak 75 utakmica. Pored uspeha na državnom prvenstvu, one su se plasirale i u četvrtfinale Lige šampiona i ostvarile još jednu izuzetnu sezonu. Međutim, važno je reći da, osim navedenih rezultata, ove devojke brojnim humanitarnim akcijama u kojima učestvuju, pokazuju da su šampionke kako u sportu, tako i u životu”, izjavio je Milan Đurić i dodao: “Velika mi je čast što smo danas domaćini i damama koje su se 1968. godine, kao tadašnja sjajna generacija kluba, plasirale u četvrtfinale Kupa evropskih šampiona i osvojile titulu prvaka Jugoslavije. Čestitam Stonoteniskom klubu “Novi Sad” na osvojenim trofejima, kao i na svemu što čini na popularizaciji stonog tenisa. Grad će nastaviti da osluškuje potrebe sportista i da ulaže u što bolje uslove za treniranje.”

U ime prisutnih gradonačelniku se na prijemu zahvalila Tatjana Ječmenica i istakla da je Novi Sad uvek bio rasadnik vrhunskih stonotenisera.

“Puno mi je srce što generacija mladih devojaka danas nastavlja da niže dobre rezultate i pronosi slavu Novog Sada. One danas imaju mnogo bolje uslove nego mi nekada i na tome želim da se zahvalim upravi Kluba, Gradu i svima koji tome doprinose”, rekla je Tatjana Ječmenica.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora STK “Novi Sad” Dana Fracilea, susret dve generacije predstavlja potvrdu da Grad drži do tradicije i da se danas radi na isti način kao nekada. On se zahvalio generaciji iz 1968. godine na ostavljenom nasleđu, naglasivši da će Klub nastaviti da radi i niže uspehe, u amanet narednim generacijama.

Stonoteniski klub “Novi Sad” je trenutno na devetom mestu evropske rang liste klubova u konkurenciji skoro 70 timova Evrope. Ovosezonske novosadske šampionke su kapitenka Tijana Jokić, Anamaria Erdelji, Aneta Maksuti, Reka Bezeg i Sara Radak, uz šefa struke Slobodana Stojanova i kondicionog trenera Miloša Tiosavljevića.

Izvor: NoviSad.rs
Foto: NoviSad.rs