Početna Gradske teme Projekat “Zelena Srbija” sutra u Požarevcu

Projekat “Zelena Srbija” sutra u Požarevcu

0

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredinerealizovaće akciju sadnje drveća u gradu Požarevcu u okviru projekta „Zelena Srbija“, u sredu, 17. novembra, u 12 časova u etno parku „Tulbe“ gde će biti zasađena stabla javora.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanja svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje.

U okviru projekta organizuje se sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije, a do sada je akcija sadnje različitih vrsta sadnica realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi i Sremskim Karlovcima,

Požarevac je sedmi po redu grad koji se odazvao ovoj akciji, a do kraja godine u planu su još tri mesta.

Prisutnima će se nakon sadnje u etno parku „Tulbe“ obratiti:

Saša Pavlović, gradonačelnik Opštine Požarevac,
Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
Aleksandra Mirić, specijalista CSR, LIDL,
Saša Jevđenijević, direktor subregiona OTP banka Srbija.

SRBATOM nastoji da projektom „Zelena Srbija“ unapredi kvalitet životne sredine i da utiče na zdravlje ljudi ozelenjavanjem i pošumljavanjem, koji su primarni faktor za bolji kvalitet našeg okruženja.

Ovo je već druga godina zaredom kako se projekat realizuje, a tokom 2020. godine akcija sadnje drveća je realizovana u Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.