Početna Gradske teme Protest SZS u Novom Sadu “repriza skupa podrške uzbunjivaču”

Protest SZS u Novom Sadu “repriza skupa podrške uzbunjivaču”

0

Protest Saveza za Srbiju protiv režima Aleksandra Vučića u Novom Sadu održaće se i ovog petka na Pozorišnom trgu.

Ovonedeljni protest je zamišljen kao repriza skupa podrške radniku fabrike “Krušik” Aleksandru Obradoviću koji je održan u ponedeljak u Valjevu.

Obradović je uhapšen pod optužbom da je objavio dokumenta koja dokazuju da otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića preprodaje oružje proizvedeno u “Krušiku”, a ovonedeljni protest u Novom Sadu imaće i iste govornike kao i valjevski skup podrške Obradoviću.

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta govoriće Obradovićev branilac advokat Vladimir Gajić, član Glavnog odbora Demokratske stranke i nekadašnji istaknuti član “Otpora” Srđan Milivojević i inicijator “Nove solidarnosti” Branislav Grubački – Guta.

“Sa protesta će ponovo biti pozvana opoziciona, demokratska i građanska javnost u Novom Sadu i čitavoj zemlji na zajedničku borbu za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen korumpirani režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica”, navodi se u saopštenju SZS.

Savez za Srbiju i još neke opozicione političke organizacije i građanske inicijative donele su odluku da ne učestvuju na “lažnim izborima koje vođa režima Aleksandar Vučić i njegovi poslovni i politički partneri” pripremaju za kraj marta naredne godine.

Protest počinje u 18 časova.

Izvor: 021
Foto: Pixabay