Početna Kultura Novosadski džez festival sredinom novembra

Novosadski džez festival sredinom novembra

0

Novosadski džez festival, 21. po redu, održaće se od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu.

O glavnom, kao i uvodnim i pratećim programima ovogodišnjeg džez festivala govorili su Vesna Kaćanski, producent Festivala i Bojan Milosavljević, programski koordinator Fondacije “Novi Sad 2021”.

Kaćanski je navela da organizacioni odbor festivala i Kulturni centar Novog Sada već razmišljaju o festivalskom izdanju za naredne dve godine. Otkako je Novi Sad postao evropska prestonica kulture, Festival nastoji da svake godine napravi džez iznenađenje za goste i sugrađane. “Predstojeći 21. Novosadski džez festival počeće sa uvodnim programima već od 7. novembra, a publika će imati priliku da prisustvuje raznovrsnim događajima od radionica, izložbi, promocija knjiga, prezentacija do koncerata”, najavila je Kaćanski.

Bojan Milosavljević, programski koordinator iz Fondacije “Novi Sad 2021” koja ove godine podržava Novosadski džez festival, podsetio je da je džez iznenađenje ranijih godina bio “Džambo Big bend” u saradnji sa Ljubljanom, Zagrebom i Beogradom, a ove godine je to Džez maraton koji će biti održan 9. novembra u 19 časova u KS “Svilara”.

“Zahvaljujući kolegi Vuku Raduloviću dolaze džez bendovi iz gradova koji su bili ili su u procesu da postanu evropske prestonice kulture. To su gradovi: Matera, Kaunas, Vesprem, Vroclav, Maribor i Temišvar. Smatramo značajnim da se programi promovisani u tim gradovima prikažu i ovde kako bismo uporedili stanje u džezu na evropskom nivou”, rekao je Milosavljević.

Glavni program ovogodišnjeg Novosadskog džez festivala odvijaće se od 14. do 16. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Svake večeri nastupiće po jedan domaći bend, a gostovaće i bendovi iz Evrope. Festival će otvoriti “Aleksandar Dujin orkestra”. Potom će nastupiti duo “Trovesi – Coscia” iz Italije, a prvo veče ovogodišnjeg džez festivala zatvoriće Jamison Ross.

Drugi dan džez manifestacije, 15. novembar, otvoriće Jelena Jovović & Jazz Junction. Zatim, nastupiće bend iz Austrije – Worry Later i na samom kraju George Garzone & Crescent.

Poslednji dan džez festivala, 16. novembar, biće obeležen nastupima kvinteta Milana Stanisavljevića, trija David Aubaile “Thinko” i Lizz Wright. Na kraju svakog dana u okviru glavnog programa džez festivala biće upriličen Jam Session.

Ulaznice će biti u pretprodaji od subote 2. novembra na blagajni Kulturnog centra Novog Sada u periodu od 16 do 22 časa, a nedelju dana kasnije u Srpskom narodnom pozorištu od 11 do 21 čas. Cena kompleta je 2.200 dinara, a pojedinačne ulaznice su 800 dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay