Početna Gradske teme Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji otvorena trka iz serije...

Prvi put u istoriji biciklizma u našoj zemlji otvorena trka iz serije „Gran Fondo”

0

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković otvorila je danas u Novom Sada biciklističku trku iz serije „Gran Fondo” koja je okupila 750 biciklista iz 40 zemalja.

„Promocija biciklizma i afirmacija zdravog načina života, uz veliki broj učesnika, jasno ukazuju na to da je Novom Sadu i našoj zemlji potrebna ovakva manifestacija, koju organizujemo prvi put”, navela je predsednica Gojković.

Poželevši učesnicima dobar plasman, predsednica Gojković rekla je da je ovo događaj koji Novi Sad i Srbiju stavlja na vidljivo mesto na biciklističkoj mapi sveta.

Prema njenim rečima, vrednost ove manifestacije ogleda se i u tome što je njen sastavni deo edukacija rekreativaca, na teme zdravog načina života, zdrave ishrane i značaja boravka u prirodi.

Projekat „Gran Fondo Novi Sad 2024″, organizuje Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova. Ambasadori trke, dugačke 100 i 77 kilometara su Ivan Baso, dvostruki osvajač „Điro D’Italija” i Veljko Stojnić koji je prvi put u istoriji našeg biciklizma izvozao biciklističku trku “Điro D’Italija”.

Direktor „Gran Fondo Novi Sad 2024″ Ivan Arpaš zahvalio je Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu na podršci, istakavši da je reč o međunarodnom biciklističkom događaju koji je u kalendaru Svetske biciklističke federacije Gran Fondo svetske serije i ima za cilj unapređenje sportske rekreacije, promociju i podsticanje bavljenja biciklizmom.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Izvor: rtv.rs
Foto: Pokrajinska vlada