Početna Gradske teme Sremska Kamenica osvojila Ligu mesnih zajednica u stonom tenisu

Sremska Kamenica osvojila Ligu mesnih zajednica u stonom tenisu

0

MZ Sremska Kamenica pobedila je u finalu MZ Kać sa 6:3 na završnom turniru Lige mesnih zajednica Novog Sada održanog na SPENS-u. Treće mesto podelili su MZ Liman IV i MZ Rumenka koji su stigli do polufinala. Među 8 najboljih još su bili i mesne zajednice Gavrilo Princip, Kovilj, Begeč i Narodnih Heroja.

Liga mesnih zajednica održava se u sklopu projekta “Ping pong u tvom komšiluku” čiji je nosilac Gradski stonoteniski savez, a pokrovitelj Grad Novi Sad i okviru koga su svih 47 mesnih zajednica dobili stonoteniske stolove i rekete na trajno korišćenje.

U prvoj sezoni amaterske Lige učestvovalo je ukupno 20 ekipa sa preko 150 takmičara, a koje su u grupnoj fazi igrali utakmice, vikendom, kod kuće i na strani, a potom je održan pomenuti završni turnir gde je veliki pehar osvojila MZ Sremska Kamenica.

” Hvala svim učesnicima koji su u proteklih tri meseca učestvovali u ligi i tako promovisali ovu jednostavnu i zanimljivu sportsku rekreaciju. Skoro 200 naših građana odigralo je bar jednu partiju, a ispunjen je osnovni cilj projekta, a to je veća socijalizacija i zdrav način života. Raduje nas što su mnogi i pored ove lige koristili stonoteniske stolove kao rekreaciju za svoje komšije, a neki već uveliko održavaju i humanitarne turnire. Očekujemo da od sledeće sezone učestvuje preko 40 mesnih zajednica, što bi bilo skoro 500 naših sugrađana” rekao je Predrag Ničić, predsednik Gradskog stonoteniskog saveza Novog Sada.

Izvor: rtv.rs
Foto: Arhiva